Welkom bij Nelleke's quilts

Welkom bij Nelleke's quilts

zondag 3 november 2013

Het quiltwinkeltje Girls Day Out

 Weer een paar blokken klaar, het quiltwinkeltje hierboven komt in het midden en is het grootste blok in deze quilt.Wel leuk om te maken want wie wil er nu niet een eigen quiltwinkeltje waar je maar raak in kunt shoppen.Deze keer waren het echt mooie porceleinen knoopjes de naaimachine in de etalage en de vogeltjes.Ik heb ze maar losjes erop gezet voor het zicht want ze moeten er wel af straks met het doorquilten en in de wasmachine daarna maar dat is voor later eerst maar eens zien dat de lap in elkaar komt.Vanmiddag al eens even bezig geweest om de tussenblokjes te knippen maar het zal nog wel puzzelen worden met de verschillende stofjes en kleurtjes om tot een geheel te komen.
De stitcherie's hier boven komen naast het winkeltje als opvulblokjes.Vind de tekst ook helemaal passen bij onze hobby.Meestal komen ze bij een winkeltje om te kopen maar van de week kreeg ik een bezoekje van een quiltmaatje(http://wilhelmina-quilts.blogspot.nl/) die een presentje af kwam geven, het patroon van Stella een ontwerp van Jeanneke die we op de tentoonstelling in Veldhoven hadden bewonderd. En laat ik nu toch  een mooie ouderwetse randstof vinden tussen mn lapjes voor deze quilt alleen het was eigenlijk helemaal mn plan niet om aan een nieuwe te beginnen van het jaar!!  Nu ga ik maar voorzichtig proberen om deze week niet voor de bijl te gaan en te zeggen; och ik hoef er niks voor te kopen ik heb er alles voor thuis om zo te gaan beginnen(ik heb nu immers een eigen quiltwinkeltje)en dat moet ik natuurlijk wel draaiend houden!!Ach een mens kan maar ergens plezier aan beleven.Allemaal de groetjes en natuurlijk een plezierige week toegewenst Nelleke

10 opmerkingen:

Marijke zei

Wat een leuk winkeltje heb je gemaakt zou er zo binnen stappen...
groetjes van Marijke

Annemieke zei

Je blokken zien er erg moi gemaakt uit. Het is een leuk patroon. Ook de blokken van je vorige post zijn heel grappig. Ik vond je weer sinds een hele tijd. Jammer van je tennisarm, hoop dat het snel overgaat.
Groetjes
Annemieke

Bed, breakfast en quilts zei

wanneer open je dat winkeltje, ziet er wel gezellig uit!@

susana zei

Ziet er gezellig uit, kom een keertje bij je shoppen!
;0)

Berna zei

Wat een gezellig winkeltje!

Heleni zei

Ik zou er best even binnen willen kijken Nelleke.Wat een snoeperig gezellig winkeltje.

Chris zei

Dat is natuurlijk helemaal geweldig dat je in je eigen quiltwinkeltje kan shoppen, haha. Je blok is geweldig. Het is ook zo'n enig patroon, die hele quilt. Veel plezier er verder mee.

Guusje, zei

Wat een leuk en erg mooi winkeltje is dit en ja als je dan zo aar een patroon krijgt ja wat doe je dan aan de slag dus.

Ageeth Dorsman zei

Dat is een fijn winkeltje! Je hebt het heel mooi gemaakt, en ik ben benieuwd, hoor, of je met Stella gaat
beginnen (het is een prachtig patroon, dus ik kan het helemaal begrijpen, zeker als je er al stof voor in eigen winkel hebt...).
Groetjes van Ageeth

Ulla's Quilt World zei

So lovely!
Greetings from Finland! :)
Ulla's Quilt World
Hugs, Ulla