Welkom bij Nelleke's quilts

Welkom bij Nelleke's quilts

donderdag 25 maart 2010

Apple Core

Hallo allemaal,na een flinke dip hier op mn blog probeer ik letterlijk de draad weer op te pakken de reden van de dip is dat  bijna twee weken geleden onze quiltlerares Mevr Sophia overleden is.Zij was in eerste instantie een dame die mij en de andere dames les gaf maar na jaren werd het een vriendin en toen werd het voor ons een soort quiltmoeder zo zorgzaam en altijd geduldig om iets uit te leggen, ging het op de ene wijze  niet nou dan had ze wel een andere manier van  hoe het misschien beter zou gaan.Ook kwam ze steeds met patronen en boeken aan  volgens mij heeft ze gewoon alle traditionele patronen die er zijn maar dat kan eigenlijk niet anders want ze quilt en borduurt volgens mij al haar hele leven ze zou dit jaar tachtig geworden zijn maar wat was ze nog jong van geest.In ieder geval was het een voorrecht om haar te kennen en we zullen haar dan ook erg missen.En omdat ik er niet toe kon komen om het hier te schrijven bleef ik er tegen aan hikken om hier te komen totdat ik bij Joyce op haar weblog langs ging om te kijken wat die voor een nieuw projekt ging beginnen en toen ik zag dat ze aan de apple corn begon wist ik wat ik moest schrijven dus Joyce als je dit leest je hebt me onbewust over de streep getrokken waarvoor dank.Deze quilt heb ik en nog een paar andere dames gemaakt in 2003 toen deden we wat we nu op het prikbord zien als klosjes of mandjesdag ook steeds op woensdag aan elkaar laten zien hoe ver we er al mee waren.Deze twee persoons quilt is van restjes gemaakt.Zoals jullie zien heb ik in de effen lapjes hartjes gequilt en bij de gekleurde lapjes gewoon het patroon gevolgd.Aan de randen zit een klein biesje genaaid om het af te werken.Wij noemde deze quilt meestal de inlegkruisjesquilt.Nu na dit hele verhaal wens ik jullie allemaal nog een fijne week toe.groetjes Nelleke

17 opmerkingen:

Chris zei

Ik kan me heel goed voorstellen dat je tijd nodig had om het overlijden van Sophia te verwerken. Dan is het ook moeilijk er over te schrijven. Fijn dat je zulke heerlijke herinneringen aan haar hebt. Ook deze quilt, die is je nu nog kostbaarder denk ik. Je zult nog wel heel vaak aan haar terug denken. Sterkte Nelleke.

Yvonne aka sommeke zei

Sterkte met het overlijden van Mevr. Sophia! Koester de mooie herinneringen aan haar.

patchworkwilma zei

Wat een vervelend nieuws voor je dat mevr. Sophia er nu niet meer is. Fijn dat je veel van haar hebt geleerd, zodat je als je aan het quilten bent nog eens rustig aan haar kan denken.
Je apple corn is mooi! Ik durf aan veel dingen te beginnen maar aan een apple corn????? (zoveel ronde naadjes) Ik vind het heel knap van je.

groetjes, Wilma.

Berna zei

Ik kan me voorstellen dat je daar behoorlijk van slag van bent geweest. Je hebt in elk geval een dierbare herinnering aan haar bij elke quiltsteek die je maakt. Doe rustig aan en neem de tijd te verwerken.
Je Apple Corn is heel erg mooi en uitermate geschikt denk ik om resctjes op te maken.
Sterkte en tot gauw op het blog.

conny's quilts zei

Ik kan me voorstellen dat je hoofd even niet naar bloggen stond, je moet zo'n verlies van een vriendin toch echt eerst verwerken. Sterkte gewenst en pas ook goed om jezelf.

Daniëlle zei

Tuurlijk ga je je vriendin missen, maar zo te lezen heeft ze in een ieder van jullie een stukje van haarzelf achtergelaten! Jullie zullen veel aan haar denken wanneer er gequilt wordt. Sterkte en een dikke knuffel, Daniëlle

Sylvia zei

Niet prettig om zo'n vriendin te moeten missen. In ieder geval heb je mooie herinneringen aan haar. En de quilts die je met haar of juist door haar patronen en of ideeën hebt gemaakt, versterken dat gevoel en dat kan niemand je afnemen!Sterkte Nelleke, groetjes Sylvia.

Anita (Sniet) zei

Een goede dierbare vriendin missen hakt er altijd is. Maar gelukkig heeft ze iets mooi nagelaten wat je samen kunt delen met vriendinnen die haar ook gekend hebben en dat is niet veel mensen gegeven. De quilt is prachtig. Veel sterkte.

Anoniem zei

Nel

je hebt het zeer mooi omschreven dat we Mevr.Wiessner hebben verloren na 20 jaar samen quilten dat we haar nooit vergeten staat vast zoveel dat we hebben mee gekregen op de club zullen we dikwijls over haar praten dat zal ons goed doen tot de volgende woensdag 7 april

gr.zundert

katrien zei

Koester de herinneringen.
Mooie applecorequilt.

Mascha zei

Je moet ook even de tijd nemen om het verlies van een dierbaar iemand te verwerken. Sterkte hier mee.
Je quilt is prachtig.
Groetjes Mascha

Lena zei

Ik hoop dat al je mooie herinneringen aan mevr. Sophia verwerkt worden in de quilts die je maakt. Sterkte!

Guusje, zei

Veel stertke met het verwerken van het vrlies van je vriendin. Het is niet niks om zo'n geweldig persoon te moeten verliezen. Neem vooral de tijd om het te verwerken.

quilting Jeannet zei

Dat valt dan niet zo mee Nelleke, de quilt is in elk geval heel erg mooi en een fijne herinnering. Sterkte er mee.

groetjes, Jeannet

Erna zei

Het is altijd triest wanneer je iemand moet verliezen die je zoveel moois heeft geleerd. Koester de mooie dingen zo houd je je vriendin toch een beetje in leven. die quilt is een pracht werkstuk geworden. Sterkte met de verwerking en neem er de tijd voor.

Henny zei

Het betekent heel veel voor ons dat Mom zo veel voor jullie betekent. Sorry als mijn Nederlands niet goed is maar het is heel goed om dit allemaal te lezen.

Jantine zei

Zoiets valt ook niet mee. Sterkte de komende tijd!