Welkom bij Nelleke's quilts

Welkom bij Nelleke's quilts

dinsdag 17 juli 2012

Honden en Kattenquilt.


 Eindelijk kan ik de honden en kattenquilt laten zien, heb hem al een aantal weken geleden af maar steeds kwam er iets tussen om er een foto van te maken en op de blog te zetten.Een leuke quilt was het om aan te werken met al de knoopjes gespjes en andere dingetjes die ik erin verwerkt heb.Ook heb ik hem met heel grof garen doorgequilt zodat de steekjes er dik op liggen en dat past wel bij deze quilt vond ik, alhoewel het wel zwaar was om door te pitten.Een paar logjes hieronder melde ik dat de quilt een ode aan onze Goofy zou worden die we nog steeds missen en nu zou het bijna nog een hondje gekost hebben en dan heb ik het over zn broertje Bartje met wie ik een wandeling aan het maken was toen er een canadese herder op ons afstormde en gelijk onze Bart aanviel hem in zn nekvel pakte en hem gewoon probeerde te doden ik kan het niet anders zeggen het was de eerste keer dat ik echt in paniek was heb ook geschopt en geslagen maar het beestje viel in shock op de grond en dat was zn geluk toen konden we de herder weg trekken en als de bliksem met Bart naar de dierenarts en zoals jullie op de foto's hieronder kunnen zien was heel zn keel en nek geraakt het waren gewoon grote gaten waar de tanden hem vast hadden gehad.Het is nu vier weken geleden de hechtingen zijn eruit maar zn luchtpijp is zo geraakt dat dat niet meer beter word en hij heel de dag een soort van vals geluid maakt maar pijn heeft hij er niet aan dus dat is een geluk bij een ongeluk we zijn dan ook nog heel erg blij dat we hem nog hebben.Onzeker zijn we nu nog wel bij een wandeling maar dat zal ook wel slijten.Ben blij dat de quilt klaar is en onze Bart  wat beter zodat we weer met nieuwe moed aan een andere quilt verder kunnen gaan.Groetjes en een fijne week hopelijk met wat warmer weer.Nelleke
18 opmerkingen:

quiltmarjanneke zei

Jee, wat een schrik! Gelukkig nog redelijk goed afgelopen! Je quilt is erg leuk geworden!

wilhelmina zei

Hoi Nelleke,
Ik zie dat je hulp hebt gekregen.
Hij is erg leuk geworden. Gelukkig gaat het met Bart wat beter. Tot donderdag.
Groetjes willie

Anneke Wolthuis zei

Hij is mooi geworden hoor de honden en katten quilt. Hij krijgt vast wel een mooie plek.

Groetjes en nog een fijne avond.

Anneke alias ankashobbykast.

Heleni zei

Hallo Nelleke,
Jeetje wat een drama zeg, met je hondje.
Hij had inderdaad wel dood gebeten kunnen worden. Was de baas van de herder er wel bij, zodat hij/zij kon zien hoe ernstig of 't was?
Gelukkig dat 't beter gaat.
Maar je quiltje is hartstikke leuk vooral om het verhaal wat er achter zit.

groetjes, Heleni

Anita - Vlijtige Handjes zei

Het is een lieve en ondeugende quilt geworden.O wat was dat schrikken. Gelukkig is Bart er nog. Ik was al gaan kijken of ik je blogjes miste maar gelukkig had je het te druk met andere dingen.
Groetjes Anita

Berna zei

Wat een leuke quilt!

KijkDaarIs zei

Wat een ontzettend leuke quilt!!!!
en wat zul je geschrokken zijn toen die herder zo tekeer ging...arme bart..hopelijk komt het weer een goed met hem....

Els zei

Wat een schrik zeg, ik heb ook een klein hondje en hou mijn hart af en toe vast, sommige mensen laten hun hond maar loslopen zonder dat ze onder controlle hebben en je begint zo weinig tegen zo'n herder. Sterkte voor jullie en Bart want die zal ook wel angstig zijn voor andere honden nu.

marijke's crea zei

O wat erg, wat zal je ook geschrokken zijn... Gelukkig dat het met Bart redelijk gaat!
Mooie en grappige quilt geworden!
groetjes Marijke

carine zei

Nelleke, je werk is gewoonweg schitterend! mooi afgewerkt en mooie alternatieve stoffen gebruikt! groetjes en knuffel carine

Guusje, zei

Wat een prachtige quilt en wat mooi dat je hem opdraagt aan Goofy. Wat een drama's met Bart wat zul je geschrokken zijn net als Bart gelukkig is hijger nog en doet het geen pijn het ziet er vreselijk uit. Sterkte ermee.

Sylvia zei

Goh Nelleke, is dat even schrikken met Bart, vreselijk zeg dat het zo hard is aangekomen. Toen wij nog honden hadden, vond ik dat ook zo akelig van mensen die een hond hebben, die niet te vertrouwen is en dan ook nog los laten lopen en/of niet onder controle hebben!
Beterschap met hem en trouwens hele leuke quilt is het geworden.
Groetjes Sylvia.

Juicybear zei

Whoow zeg wat heftig, arme Bart ik kan me helemaal voorstellen dat jullie geschrokken zijn hier van gelukkig komt met Bart alles weer goed. Ik vind je quilt ook super mooi zeg echt een plaatje, kan je zeggen waar het patroon vandaan komt, ik wil de quilt ook wel maken?
Groetjes Anneke en een dikke knuffel voor Bart.

Sabine.v zei

prachtige quilt ! Proficiat.
Heb ook twee hondjes en las je verhaal. Moet er niet aan denken dat het met kinderen voorvalt. Ik ken ook een poetshulp die aangevallen werd door een retriever. Haar oor werd afgebeten. De hond was haar nochtans gewend. Dieren zijn soms onbetrouwbaar en daar moet je rekening mee houden. Hopelijk ben je wat van de schrik bekomen en is Bart aan de beterhand. Hij zal niet geweten hebben wat hem overkwam. Knuffel voor Bart van ons Mientje en Babou!

Klaske zei

Oei dat was schrikken, maar gelukkig is het goed afgelopen!
Je quilt is mooi geworden Nelleke!!

Tineke zei

ach die ziel.gelukkig dat het tot zo ver is goed gekomen.
de quilt is zo mooi geworden.
succes met de volgende ,heb je al een idee ?
groetjes Tineke.

Chris zei

Hallo Nelleke. Leuk weer een logje van jou. Maar wat zal je geschrokken zijn van die aanval van die hond! Dat verwacht je toch helemaal niet. Gelukkig maar dat Bart in shock viel en dat het toch nog goed is afgelopen.
Ik ben helemaal weg van je quilt! Wat is hij ontzettend leuk geworden!Een plezier om naar te kijken.

Ageeth Dorsman zei

Ik ben een beetje "achter" met blogs
lezen, maar wat is dit een verschrikkelijk naar bericht, zeg!
Wat moet je enorm geschrokken zijn, ik
kan me dat zo voorstellen! Hoe kan
iemand zo'n hond los laten lopen, als
je er blijkbaar totaal geen controle
over hebt. Bartje had er wel niet meer
kunnen zijn, daar moet je toch niet aan denken. Vraag me af, hoe zo'n eigenaar hierop heeft gereageerd...
Ik hoop van harte, dat jullie hondje
goed herstelt! Je quilt is zeer zeker een plaatje geworden!
Groetjes van Ageeth