Welkom bij Nelleke's quilts

Welkom bij Nelleke's quilts

vrijdag 25 juni 2010

Dahlia


Dag allemaal,omdat het vandaag  een zonnige dag word en ik volop van de bloemen en de tuin geniet wil ik nog eens een oudje aan jullie laten zien ik heb de Dahlia in 2008 gemaakt en het idee was om hem in de keuken op  tafel te leggen maar helaas toen de quilt af was had ik inmiddels een andere tafel en deze keer geen ronde maar een vierkant dus deze quilt ligt er werkeloos bij maar toch heb ik er plezier in gehad om hem te maken en dat is toch wat telt.Meestal maak ik wat ik leuk vind en kijk ik niet naar wat ik ga gebruiken anders had ik allang kunnen stoppen met deze hobby want na al die jaren dat ik ermee bezig ben is het toch wel een hele verzameling aan het worden.Nu zat ik al weken op verschillende blogs naar de Hexagonnen van jullie te kijken en ze begonnen hoe langer hoe meer naar me te knipogen dus ik ben overstag en heb er een begin mee gemaakt en word dit het volgende tafelkleedje voor de keuken.Nu heb ik nog nooit Hexagonnen gemaakt met de kartonnetjes dus je moet alles is  proberen.Er zijn er nu vier klaar en ik moet zeggen ze vallen niet tegen om te maken.Verder voor jullie allemaal een fijn weekend en tot ziens groetjes Nelleke 

16 opmerkingen:

ria vogelzang zei

Wat een mooie Dahlia is dat, zeg! Maar, zelfs met een vierkante tafel zou je deze er toch mooi op kunnen leggen (dat zou ik gewoon doen hoor.... :) ...)
Leuk om te zien dat je ook met de heaxagon-bloemen begonnen bent. Leuk om te doen, he?!
Geniet ze nog.

Elly (creatieveling Elly) zei

ik wil ook net schrijven dat je een rond kleed makkelijk op een vierkante tafel kunt leggen.
Mooie bloemen.
groetjes Elly

Sylvia zei

De dahlia is erg mooi, vooral de kleurencombinatie. Ik ben nog niet overstag m.b.t.de hexagonnen, maar ze zijn wel leuk om te zien.Zonnig weekend verder( zal nu wel lukken!), gr.Sylvia.

Quiltpassion.blogspot.com zei

Wat een mooie dahlia, ik zou hem ook gewoon gebruiken. En ook aan de hexagons, ja, voor de meesten werken ze verslavend. Ik kan niet meer ophouden, ik moet iedere keer een nieuw voorraadje maken, aan een grotere voorraad kom ik niet toe.
Groetjes, Cisca

quilting Jeannet zei

Ik vind je dahlia echt een prachtstuk! jammer dat je geen ronde tafel meer hebt.

groetjes, jeannet

Marijke zei

Wat een mooie dahlia en wat past hij goed bij je hexagonnetjes. Vind het leuk om te zien dat je smaak van stof tussen 2008 en nu nog niet is verandert. Nog een fijne dag, groetjes Marijke

Guusje, zei

Wat is je Dahlia mooi, ik wil er ook nog eens eentje maken voor mijn ronde tafel in de kamer. De bloemen zijn ook erg mooi en het is een leuk werk om te doen.

Daniëlle zei

Mooie Dahliaquilt joh! Ja, zo gaat dat soms met quilts en net wat je zegt, je hebt er veel plezier aan beleefd en dat is wat telt toch?! Kijk kijk, toch aan de hexagonnen! Lief worden je blommen! Mooi prikweekend, groeten, Daniëlle

Yvonne aka sommeke zei

Haaa, ook aan de hexagonnen! Ze zijn leuk!
En wat een prachtige Dahlia quilt, m'n complimenten hoor!
Goe weekend!

Rina zei

Je Dahlia quilt is erg mooi geworden en er is vast wel een ander plaatsje voor in huis.

Else zei

Mooie Dahlia, vlgs mij kan je wel een mooi plekkie voor m vinden! Je blommen zijn ook erg lief, fijne zondag. groetjes Else

Chris zei

Die Dahlia is wel èrg mooi hoor! Je hebt er toch vast wel een plekje voor. Soms is het zo leuk om weer eens quilts van lang geleden ergens neer te leggen. Maar je hexjes worden ook leuk.

Erna zei

Prachtige quilt de Dhalia.Je hexjes zien er ook leuk uit. Groetjes, Erna

Anita (Sniet) zei

Een prachtig gekleurde dahlia. Hexjes zijn verslavend hoor.... pas op....maar zooo leuk!!

Mary Ann zei

A fantastic dahlia!!! Love those colours you've chosen!! The dahlia is on my list of things to make!!
All the best!

Noor zei

Hoi Nelleke,
Mooie Dahlia!
Ik ben ook bezig met een Dahlia die ik rond wil gaan afbiezen. De top is klaar en ik ga zo spelden. Ik twijfel alleen over het afbiezen. Doe je dat op dezelfde manier als een rechte quilt? En dan met rechte of schuin geknipte stroken? Ik doe alles op de machine.

Hopelijk kun jij, als ervaren quilter, mijn vragen beantwoorden! Alvast bedankt!

Groeten, Noor