Welkom bij Nelleke's quilts

Welkom bij Nelleke's quilts

woensdag 29 juni 2011

Terug van weggeweest!

 Wel een raar plaatje om mee te beginnen op een handwerkblog maar dit is de reden dat ik een tijdje afwezig ben geweest, we zijn namenlijk een paar weken geleden naar de Alpdhuzes geweest waar mn man en zn team gefietst hebben om geld in te zamelen voor het kankerfonds.Links mn man en rechts een teamgenoot die hier staan te vernikkelen van de kou voordat ze voor de derde keer naar de top van de Alp gaan en ik kan zeggen dat ik heel trots ben want ze hebben beide zes keer de berg beklommen.Het was weer erg emotioneel omdat je sporters maar ook mensen die ziek zijn  geweest, met elkaar  de berg op ziet rijden en vastbesloten  zijn om de top te halen omdat ze blij zijn dat ze nog kunnen fietsen of als ode  voor een dierbare en als je daar dan langs de kant staat aan te moedigen en ziet dat de ene sporter net dat duwtje geeft dat de andere nodig heeft dan  kun je  zeggen dat sport verbroedert.Het team van mn man heeft dit jaar ruim 70.000 euro bij elkaar gefietst wat voor onderzoek naar deze verschrikkelijke rotziekte gaat.En terwijl ik daar was en zij aan het trainen waren was ik aan het doorpitten en dat is ook goed gegaan want nu liggen de biesjes klaar om eraan te zetten en hoop ik volgende week deze quilt klaar te hebben 

Verder heb ik ook het tweede deel af gemaakt van de PP,en nu ik thuis weer helemaal op orde ben schiet ik weer van de hak op de tak zoals je kunt zien .Ik had al een tijdje de geweven stofjes in huis van Lecien en toen ik in de quiltwinkel het patroontje en een beugeltje zag om een tasje te maken vond ik ze er wel geschikt voor en mooi passen bij de andere tasjes.Dus ga ik proberen om het ook voor elkaar te krijgen.Verder voor jullie allemaal de groeten en tot de volgende keer Nelleke

20 opmerkingen:

Tineke zei

Wat een geweldige prestatie!!!!!!!
chapeau, je quiltwerk vind ik trouwens ook heel mooi!

Vlijtige Handjes zei

Kanjers zijn het die fietsen voor deze rot ziekte. Op televisie heb ik een paar reportages gezien en het respect groeide met elk beeld.
Je quilts zijn mooi met prachtige stofkeuze. Ik ga denk ook eens voorzichtig wat meer bloemmotieven gebruiken. We hebben pas twee rode clubjes gekocht en daar wil ik in dezelfde tinten een quilt bij maken en met bloemetjes. Je tasje is gewoon gaaf!! Dat gaat helemaal goedkomen. Nou het weer s nu lekker om wat steejes te maken. Vel plezier
Groetjes Anita

Heleni zei

Wat heb ík respect voor deze fietsen, die zich zo inzetten.
Je quilt wordt prachtig hoor.

groet Heleni

Heleni zei

natuurlijk bedoel ik fietsers...

Berna zei

Je hebt de draad alweer lekker opgepakt. Letterlijk.
Wat goed dat je man voor dit doel heeft meegefietst. Petje af!

Marijke zei

Wat een geweldige inspanning voor zo'n geweldig doel, schouderklop van mij!
En.... o bij jou had ik de songbird gezien, hihi! Wat een prachtige quilt is het geworden mooi gequilt! Vind het zo bijzonder dat de stitchery's in meerdere kleuren worden gemaakt. Jammer dat het patroon nergens meer te koop is.
Maar blijf hem bij jou bewonderen!
groetjes Marijke

carine zei

Nelleke, wat een leuke vakantie heb je gehad zo te zien, en je Quilt is subliem!! mooie sticherie en mooie afwerking van je quilt , het is een heel mooi patroon, bedankt om hem te tonen . Nu nog je afwerking-biesje en klaar is kees hé! . Dikke knuffel Carine

Juicybear zei

Mooie prestatie zeg, je Pop wordt heel erg mooi en je andere werkjes ook.
Groetjes Anneke

Mascha zei

Welkom terug. Maar wat een prestatie, zeg. Wat goed van ze.
Groetjes Mascha

marieke zei

Hoi Nel,..tijdje geleden weer dat ik langs ben geweest,wat een prestatie van de mannen,6 keer toppie hoor,en de Quilts zijn prachtig,vooral die met de beertjes,ik doe het je niet na,heel erg mooi.

Groetjes Marieke.

Guusje, zei

Wat fantastisch dat het ze gelukt is om dit te doen. Een collega van mij was er ook bij en ook hij heeft het 6 keer gehaald een geweldig prestatie vind ik. Je Pop wordt erg mooi en mooie stoffen voor de beugels en wat goed dat je de quilt bijna afhebt. Knap hoor.

Sylvia zei

Geweldige prestaties zijn er geleverd zo te horen. Niet mis.
Je hebt toch nog lekker wat kunnen quilten, wordt erg leuk.
Prettig weekend, gr.Sylvia

Miranda zei

Jippie...wat goed van jou DH!!! En ik ben blij dat ik weer kan reageren! Nog bedankt voor je lieve reactie Nelleke...zo leuk om bij elkaar te genieten van de maaksels....Ik smul van jou pockets off Posies!

Hennie zei

Wat goed dat je man samen met zijn team zoveel geld bij elkaar gefietst heeft. Je hebt mooi aan je quilt kunnen werken hij ziet er prachtig uit.
Fijn weekend Hennie.

Daniëlle zei

Hier hebben wij met dichtgeknepen keel naar de tv uitzending gekeken, geweldig!! Je projecten gaan goed!! Je bent al 1 rand verder met je POP dan hier hihi, ik moet de vierkantjes nog steeds doen, maar ja, die tuin he hihi!!
Mooie dag, liefs, Daniëlle

Hubertine zei

Een geweldig initiatief en een overweldigende prestatie van allen die de Alpe d'Huzes hebben bedwongen!! Top!!!
Ook je projecten zien er perfect uit!!!! Gewoon lekker door gaan, van de hak op de tak, daar komt uiteindelijk ook iets heel moois uit!
Groetjes, Hubertine

quiltmarjanneke zei

Hoi Nelleke, Bedankt voor je reactie, ik buurt ook regelmatig even bij jou hoor! Ga binnenkort trouwens ook de scandinavian christmas maken is de bedoeling! Vind die van jou ook heel mooi!

Quiltpassion.blogspot.com zei

Wat mooi, al die mensen fietsen voor het kankerfonds, en zeskeer die berg op, bravo!!!
Je gaat weer lekker met quilten, allebei de quilts zien er prachtig uit. Zo'n beugeltje ligt bij mij ook nog te wachten, ben benieuwd naar het resultaat.
Groetjes, Cisca

Henny zei

Hi Nel,

Ik ben je telefoon nummer verloren en wil je graag iets vragen over de naaimachines. Wil jij me bellen om mijn moeder's oude nummer? Ik hoop dat we in contact kunnen komen.

Groetjes,

Henny

Chris zei

Wat super dat je man daar aan mee heeft gedaan! En zóveel geld is er mee verdiend. Ik vind het een geweldige prestatie hoor.
Je quilt is ook lekker opgeschoten, bijna klaar! Heerlijk gevoel is dat. Groetjes van mij.