Welkom bij Nelleke's quilts

Welkom bij Nelleke's quilts

maandag 17 september 2012

Dear Jane

   Zeventien punten heb ik gemaakt voor Jane nog vier punten van de tweede rand de andere dertien punten vormen de derde rand.Dus nog een rand van dertien blokjes te gaan en de vier hoekpunten dus er komt nu schot in.Ik heb wel een vraagje wat betreft de hoekpunt met het aantal stukjes en de naam erin geborduurt hoort het zo dat het aangegeven is of hebben degene die hem gemaakt hebben er iets anders opgezet? Ben benieuwd.Bij het zoeken naar een lijst bij ons op zolder heb ik nog iets leuks gevonden toen ik het schilderij uit de lijst verwijderde vond ik als een soort van opvulsel om alles schijnbaar op zn plaats te houden drie leuke schilderijtjes dit is er een van een houten paneeltje volgens mij als reclame geschilderd voor medicijnen het is zeer fijn geschilderd zoals jullie kunnen zien aan de handjes en het tafereeltje vind ik ook mooi een moeder die een ziek kind vast houd en een kindje op de grond die het popje aanbied. Er staat in het midden Le Convalescent wat betekent herstellend of genezend.de naam staat links maar die kan ik moeilijk lezen en aan de rechter kant staat tablettes antikamnia.Bij de volgende foto is de achterkant te zien en daar staat het jaartal1907 op.Zoals je zien kunt was het vastgeplakt aan de lijst en een groot toeval dat ik het vond.Zal de volgende keer de andere twee tonen die heel anders zijn volgens mij zijn die van hier uit Nederland aan het interieur te zien ze zijn ook gesigneerd met de naam JM of M Zwart dat kan ik niet goed zien.Nou dat was het dan maar weer ik wens jullie allemaal een fijne week toe en tot de volgende keer Groetjes Nelleke    


10 opmerkingen:

Marijke zei

Meis wat een vondst zooo leuk en.... prachtige DJ punten!
groetjes Marijke

Chris zei

Geweldig om zo maar zo iets leuks te vinden. Met die krant er bij! Misschien toch wel de moeite waard om er achter te komen wie ze gemaakt heeft.
Ik ben altijd weg van zulke dingen.
Je schiet lekker op met je Jane!

Guusje, zei

Wat een mooie punten, ik kan kje niet helpen met advies voor de ene hoekpunt. De schilderijtjes zijn echte schatten, deze vind ik erg mooi. Wat leuk om dit zo aar te vinden.

Rina zei

Wat een mooie punten heb je gemaakt en wat heerlijk om zulke vondsten te doen op de zolder.

Juicybear zei

Mooie randen zeg, het schiet nu echt op zeg, en een hele leuke verrassing zeg misschien eens naar kunst en kitsch er mee gaan.
Groetjes Anneke

Sylvia zei

Goh Nelleke, wat een vondst zo op je eigen zolder! Grappig hoor.
Iets voor Kunst en Kitsch misschien!
De punten voor de DJ worden ook mooi, zo te zien nog een heel karwei, maar het schiet op.
Gr.Sylvia

Klaske zei

Mooie punten Nelleke.Ik weet het eigenlijk niet van de hoekpunt zo ver ben ik nog lang nog niet..
Fijne dag

Ageeth Dorsman zei

Mooi, de punten van je Dear Jane, en
je schiet nu al zo lekker op! En wat
een onverwachte en leuke vondst heb je
gedaan, die zou ik zeker bewaren en
een leuk plaatsje geven.
Groetjes van Ageeth

Daniëlle zei

Mooie punten zijn het geworden, moet bekennen dat ik die toen uit de weg ben gegaan hoor. Gave vondst, zo kom je nog eens wat tegen! Mooie dag, liefs, Daniëlle

jolie zei

heb een "warme zomer stop" gehad maar jij niet.... wat een mooie dingen laat je zien. De pockets of Posies is heel erg mooi geworden.