Welkom bij Nelleke's quilts

Welkom bij Nelleke's quilts

donderdag 1 juli 2010

Kleine steekjes graag!

Woensdag is uitgeroepen tot bloemendag [hexagonnen]dus ik ben een dag te laat maar toch laat ik de vijf die gemaakt zijn maar zien ze liggen in de vijver op de bladeren van de waterlelies.We hebben het als quiltsters weleens over mooie kleine steekjes nu wil ik jullie ons Bartje eens laten zien die zo slecht kon plassen en waar in eerste instantie de dierenarts dacht dat het de protaat was, dus mooi niet na weer een slechte dag met plassen terug naar de dierenarts een echo gemaakt en daar waren nu duidelijk steentjes in de blaas te zien.Dinsdag volgde de operatie en ze hebben tientallen steentjes en gruis weggehaald en omdat de operatie zolang duurde kreeg het beestje er nog meer narcose bij, nu dat koste hem bijna zn leven hij kwam steeds niet bij en we zagen hem steeds verder wegzakken dus dierenarts gebeld en die was er met 7 minuten gelijk vocht want zijn nieren waren al aan het uitvallen en hij was in een shock dus daar ook weer een spuit voor gelukkig zagen we hem daarna vrij snel weer reageren dus een zucht van opluchting ik dacht echt dat ik hem kwijt zou zijn hij is wel bijna tien jaar maar we zouden hem toch nog heel erg graag wat jaren bij ons hebben.Volgens mij hebben we hem te snel na de operatie mee naar huis gekregen om negen uur geopereerd en om twaalf uur hadden we hem weer thuis.Maar nu is hij toch weer wat opgeknapt alleen hij heeft nog geen goede controle over zn blaas hopelijk komt dat ook weer goed want nu is het dweilen geblazen.als je goed kijkt kan de dierenarts wel wat leren van ons want het zijn steken waar je bang van word het zijn gewoon ijzeren krammetjes die er na drie weken weer eruit moeten.Ik heb het nog nooit meegemaakt dat we een hond moesten laten opereren maar mn hart doet toch zeer als ik hem zo zie liggen.Hopelijk gaat het nu de goede kant op, daar gaan we tenminste toch vanuit.Nu om een lang verhaal kort te maken wens ik jullie fijne quilt of handwerdagen toe met een beetje aangenamere temperaturen.groetjes Nelleke 

15 opmerkingen:

Elly (creatieveling Elly) zei

Och, arme Bart en hij kan het je niet vertellen ook wat hij voelt. Ik hoop dat hij snel opknapt.
groetjes Elly

katrien zei

Leuk je bloemmetjes

Mupminoes zei

Ach, die arme Bart. Hopelijk knapt hij heel snel
weer op.

Groetjes,
Anelies

Mary Ann zei

Beautiful hexagon flowers!!!
Looks like your little dog has had an operation?
Hope the recovery is quick!
All the best from Denmark!

Sylvia zei

Ach gunst die arme Bart. Je voelt je altijd zo machteloos als er iets met dieren is. Ik hoop dat 't weer wat beter gaat. Nou die steken van de dierenarts laten we daar maar over zwijgen....!, maar ja die moeten er toch weer uit! Gr.Sylvia.

Quiltpassion.blogspot.com zei

Ach, wat ligt hij daar zielig, ik hoop maar dat hij snel opknapt en nog lang bij jullie blijft. En ja, die steken had je vast veel beter gekund, wat moeten ze lang zitten bij honden, maar dat zal wel niet anders kunnen, denk ik. Mooie bloemen zo in de vijver!
Fijn weekend, Cisca

Betsie zei

Wat zielig hé, als je hem zo ziet liggen.
Hopelijk gaat het snel wat beter met hem!
Afgelopen maandag moesten wij onze ♥Bobby♥ in laten slapen, ze was helemaal op en versleten, kon niet meer goed op haar pootjes staan ze viel telkens om, en ze was niet meer zindelijk!
Eten kon ze nog wel goed, maar ze werd sreeds magerder, in 1 jaar tijd was ze 11 kg. afgevallen.
15 jaar en drie maanden is ze geworden, dat is een hele leeftijd voor een labrador, maar ik mis ze héél erg!
Toen ze tien jaar was, is ze nog geopereerd aan een baarmoederontsteking, en daar was ze weer goed van opgeknapt!!!

Betetschap met Bartje hoor!

Anja.M zei

Ach wat zielig en dan ook nog zo'n warm weer erbij.
Hopelijk knapt hij weer snel op.
je bloemen zien er in ieder geval prachtig uit zo op het water.

Yvonne aka sommeke zei

Ach, arm Bartje! Geef hem een extra knuffel van mij!
Aparte waterlelies heb jij! ;-)

Else zei

Hopelijk is hij snel weer de oude! Je blommen zijn erg mooi. fijne zonnige dag Else

Marijke zei

Ja, als je huisdier wat hebt zijn wij behoorlijk van slag. Onze Beer is ook pas onder narcose geweest om foto's te nemen omdat hij met zijn voorpoot af en toe wat mank loopt, valt voorlopig allemaal gelukkig mee. Maar wij waren echt emotioneel. Hij liep de hele dag als een dronkeman en 's avonds ook nog spugen.
Hoop dat Bart gauw weer helemaal gezond is we kunnen ze niet missen hè!
Groetjes Marijke

Chris zei

Och arm dier en arme jij. Maar gelukkig gaat het nu beter. Zo zielig altijd als je dier zoiets heeft. Hij kan niet zeggen hoe hij zich voelt, maar je ziet het aan zijn snuit. Onze hond is nu 13, gelukkig aardig goed, ook geopereerd een paar maanden terug en wij kunnen hem ook nog niet missen hoor. Hij is gewoon een deel van het gezin en ontzettend lief. Sterkte vandaag met de warmte Nelleke en ik hoop dat Bart weer snel de oude zal zijn en je niet meer hoeft te dweilen.

marieke zei

Hoi Nel,wat zul jij in de rats hebben gezeten,hopenlijk gaat het nu beter,en dan is het ook nog zo warm voor de beesten,ik heb het goed,ik zit niet anders dan sneeuw tekeningen te maken , ha ha... Het is zo te zien ook een groote snee bij bartje,....Mooie bloemen,en zo mooi op de foto in de vijver,...ik had je al een hele tijd niet meer voorbij zien komen.

groetjes Marieke.

Daniëlle zei

Het is moeilijk om te zien, ben ik helemaal met je eens, maar ... een hond is gelukkig geen mens, daarom slapen ze altijd zo heerlijk. Ze piekeren niet, luisteren uit instinct naar hun lichaam. Ziek, niet lekker, dan hou je je rustig. Hoef je bij mensen niet mee aan te komen, die willen doorgaan en daardoor duurt het herstel dan weer langer. Lekker rustig laten slapen, wat slaapt dat lijdt niet, moet je maar denken. En die nietjes, hier blijven de meeste honden tenminste van af. Wanneer het met draad gebeurt willen ze er nog wel eens de tanden inzetten, moet je toch niet aan denken brrrr. Hopelijk knapt hij weer op en blijft hij nog een aantal jaartjes bij jullie! Liefs, Daniëlle

Guusje, zei

Ach wat sneu voor Bart, hij heeft ook wel erg grote steken gekregen. Ik hoop dat hij snel weer beter wordt en ja het maakt niet uit of je ze kort of lang hebt een dier is altijd een lid van je familie zeg ik altijd en die wil je niet missen. Je bloemen zijn ontzettend mooi geworden wat liggen ze trouwens mooi op de bladeren van de waterlelie.